Esteratsastaja Kati Hurme

Nuorten Euroopanmestari vuosimallia 1988. Hopeaa saksalainen Rene Tebbel ja pronssia hollantilainen Uriel Tacken.

T:mi Kati Hurme on tradenomi ja estevalmentaja Kati Hurme-Leikkosen yritys. Sen päätoimipiste on Kullahuhdan tilalla Perniössä, Salon ja Tammisaaren puolivälissä. Kati Hurme kuului 1980- ja 90-luvuilla maamme esteratsastuksen kärkikaartiin ja teki historiaa myös kansainvälisellä tasolla.

Kati voitti 20-vuotiaana Nuorten Euroopanmestaruuden ensimmäisenä pohjoismaalaisena esteratsastajana. Seitsemän vuotta ulkomailla valmennuksessa ja kilpailemassa toivat viiden EM-kisaedustuksen lisäksi tukun kansainvälisiä sijoituksia aina maailmancupeja ja vaativimpia Grand Prix –luokkia myöten. Vuosina 1990-1993 Kati otti osaa lähes 40 kertaa Grand Prix, maailmancup ja Nations Cup -luokkiin.

Sydneyn olympialaisten hopeamitalisti Albert Voornilta ja kolme Nuorten EM-kultamitalia valmentajana saavuttaneelta Michael Ferversiltä saamaansa oppia Kati jakaa nykyään suomalaisille valmennettavilleen oman hevoskokemuksensa ohella. Hän toimi kahdeksan vuotta Lounais-Suomen aluevalmentajana. Nykyään Kati pitää valmennuksia kotonaan ja lähitalleilla. Katilla on Suomen Ratsastajainliiton huippuvalmentajatutkinto ja alueratamestarin pätevyys.

Yhteistyö Sydneyn olympiahopeamitalisti Albert Voornin kanssa tuotti tukun kansainvälisiä sijoituksia.

Kun Kati palasi matkoiltaan Suomeen vuonna 1995, sai kisaaminen jäädä. Kati panosti opiskeluun ja perheen perustamiseen. Nyt taskussa on tradenomin paperit ja kotona maanviljelijämiehen lisäksi kolme lasta, koira, kissoja ja kaksi nuorta hevosta.

Ratsastusuran jälkeen hän on tehnyt urheilun toimitus- ja tiedotustöitä, selostanut ratsastuslähetyksiä Eurosportilla ja Yle:llä ja ollut mukana toimittamassa tv-ohjelmia. Keväällä 2008 Kati valmistui Vierumäeltä opiskeltuaan kaksi vuotta Urheilujournalismin erikoisopintoja. Luovasta ja vaihtelevasta työstä nauttiva Kati haluaa kehittää ammattitaitoaan myös tällä saralla.ETUSIVU | ESTERATSASTAJA KATI HURME | ESTEVALMENNUS | MEDIAPALVELUT | HEVOSKASVATUS | YHTEYSTIEDOT